Doden door noodweer in Duitsland

Het noodweer dat afgelopen avond en nacht over Duitsland en Nederland trok, heeft bij onze oosterburen voor twee dodelijke slachtoffers gezorgd. In de deelstaat Baden-Württemberg verdronken gisteravond twee vrouwen.

In het dorp Jungingen kwam een vrouw vast te zitten in haar auto, die volliep met water, en verdronk. De enorme hoeveelheden water sleurden tal van andere auto's mee. Een andere vrouw verdronk even verderop, in de plaats Hechingen. Zij kon zichzelf niet meer bevrijden uit een volgelopen kelder.

Verder zijn er uit andere delen van Duitsland berichten gekomen over ongelukken, waarbij gewonden vielen. Een machinist en enkele passagiers van een trein raakten gewond, toen de trein in Oberschwaben op omgevallen bomen botste. Op de snelweg A5, raakten drie mensen gewond bij verschillende ongevallen als gevolg van hevige regenbuien. In de deelstaat Reinland-Palts liepen veel kelders onder water

Hulpverleners hebben een crisisstaf gevormd. Onder andere de brandweer heeft de handen vol aan het bevrijden van mensen uit ondergelopen huizen en kelders. Door het water is er bij sommige huizen gevaar voor instorting. Het is niet bekend hoeveel mensen er nog vastzitten in hun huizen. Mensen die uit hun huis bevrijd zijn, kunnen terecht in scholen en gymzalen, die zijn ingericht als noodopvang.

Nederland en België hadden ook te maken met hevige regenbuien en wateroverlast. Belgische hulpdiensten kregen honderden telefoontjes over ondergelopen kelders en wegen. In Zuid-Limburg kwamen er veel meldingen binnen over wateroverlast en blikseminslagen, met onder andere een ongeluk en een schoorsteenbrandje tot gevolg.