Verpleger: geen hulp stervende 'nicht'

Een ziekenbroeder die hulp weigerde aan een homoseksueel wordt voor twee maanden geschorst. In 2005 werd een man in Haagse sauna onwel waarna 112 werd gebeld. De verpleger deed ter plekke geen onderzoek en ging weer weg omdat het er een 'nichtenbende' was. Er werd weer 112 gebeld waarna de man in het ziekenhuis terechtkwam en hij een gescheurde aorta bleek te hebben. De man overleed.

Nadat de homofobe verpleger de sauna had verlaten meldde hij de centrale: "Ik ben weer beschikbaar. Ik heb er niets van gemaakt. Het is er een heel hysterisch verhaal. We zijn nu weer vrij." Toen de tweede oproep via 112 kwam antwoordde de verpleger: "Ik kan er niks mee. Maar mochten ze blijven zeuren, dan moet je maar even een ander sturen. Het is daar volgens mij een nichtenbende, dus... Hij ligt daar in z'n blote reet. Dus ja, ik ga hem niet aankleden. Bij het Witte Kruis werken nog wel een paar van die pisnichten, stuur die maar."

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag schorst de verpleger drie jaar na dato voor twee maanden. De gemeente Den Haag betaalde eerder al de begrafenis van 11.000 euro.