Reclame sportschool 'seksistisch'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De reclameborden die de sportschool-keten Fitness First deze maand langs de wegen plaatst, is slecht gevallen bij Petra Brandenhorst. De billboards noemt ze ronduit seksistisch en roepen volgens haar een associatie op met vrouwenhandel. Brandenhorst was jaren geleden actief in de vrouwenbeweging en zegt te weten hoe seksistische beeldvorming kan doorwerken.

Op de billboards staat een bezwete jonge vrouw afgebeeld die met grote ogen enigszins zwoel de camera inkijkt. Eronder staat: ''Verbeter je seksleven. De eerste 6 beurten zijn gratis''.

Brandenhorst: ''Het is prima dat je je seksleven wil verbeteren, maar dit soort beelden is zo waardeloos. Het is de combinatie van 'zes gratis beurten' en die juffrouw. Dat associeer je niet met fitness. Die borden staan op plekken waar iedereen stopt, waar ook kinderen langskomen. Dit moet aan de schandpaal. Ik zou willen dat ze bewust zijn van wat ze doen. Ze zijn toch geen seksboerderij?''

Fitness First laat in een reactie weten dat ''de mevrouw'' op de foto ''aan het fitnessen is. Ze zit op een fitnessapparaat en concentreert zich op gewichtheffen met een halter.'' De zin eronder is bedoeld om op te vallen. ''Het is niet de bedoeling om mensen te irriteren met de reclame. We doen het om op te vallen tussen de concurrenten'', aldus de marketing manager van het bedrijf.