Zuiplap 16 jaar na diefstal alsnog de cel in

Een 69-jarige Rotterdammer kan zichzelf wel voor zijn kop slaan dat hij de APK van zijn auto had laten verlopen. De verlopen keuring heeft ervoor gezorgd dat de man nog 36 dagen de cel in moet.

Gisterochtend reed de man op de snelweg, toen het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hem aanhield wegens een verlopen APK. Op het computerscherm van de agenten kwam de melding dat de automobilist nog een boete van ruim 36.000 euro en een onherroepelijke gevangenisstraf van 36 dagen had uitstaan.

Zestien jaar geleden werd de man veroordeeld wat in juridisch jargon 'bedrieglijke bankbreuk' wordt genoemd. De man nam met opzet 45 dozen cognac ter waarde van 45.000 euro mee uit een faillissement. Voor deze misdaad werd de Rotterdammer destijds veroordeeld tot tot vier jaar gevangenisstraf en 45.000 euro boete.

De bijna bejaarde drankorgel moet nu alsnog de resterende dag de cel in, en ook het openstaande bedrag moet nog worden voldaan. Om te voorkomen dat de man justitie nogmaals ontglipt, hebben de agenten uit voorzorg zijn paspoort ingenomen. "De moraal van het verhaal is: zorg altijd dat je apk in orde is", meldde een woorvoerder van het KLPD. "Dat is niet alleen voor anderen beter, maar ook voor jezelf."