AC Milan wint Europese Super Cup

Icoon VoetbalAC Milan heeft de Europese Super Cup gewonnen. In Monaco was de winnaar van de Champions League met 3-1 te sterk voor Sevilla dat vorig jaar de UEFA Cup won. De wedstrijd stond in het teken van de onlangs op 22-jarige leeftijd overleden Antonio Puerta.

AC Milan was in de beginfase het gevaarlijkst via Káká die via Alves de paal raakte. Sevilla kwam evenwel via Renato op voorsprong. De spelers vierden het doelpunt op ingetogen wijze en waren in hun gedachten bij Puerta. Daarna had Sevilla het beste van het spel. Renato kreeg in de eerste helft nog een grote kans om de score te verdubbelen maar verzuimde te scoren. Nesta wist de bal nog van de doellijn te halen en zodoende een grotere achterstand te voorkomen.

AC Milan was via Seedorf en Inzaghi dichtbij een doelpunt maar pas na rust zou het op gelijke hoogte komen. Eerst was het Inzaghi die de 1-1 binnen kopte. Jankulovski zorgde uit een voorzet van Pirlo voor de tweede van AC Milan. Káká zorgde in blessuretijd voor de definitieve eindstand door de 3-1 op het scorebord te zetten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!
Submitter:  Bron: NOS TT