Treinverkeer komt weer op gang

Icoon Vervoer Het treinverkeer in Nederland is vanochtend rond 6.00 uur weer op gang gekomen. Op de meeste trajecten rijden er weer treinen, maar met name in het oosten van het land zijn er nog enkele stremmingen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gemeld.

Het treinverkeer werd gisteren in het hele land stilgelegd door de gevolgen van een zware storm. Het was voor het eerst sinds 1990 dat een dergelijke maatregel werd genomen. Hierdoor strandden er duizenden reizigers op stations in het hele land.

Treinreizigers in de ochtendspits kunnen met name in het oosten van het land nog tegen problemen aanlopen, die vaak veroorzaakt worden door gebroken bovenleidingen of bomen op het spoor. Zo rijden er nog geen treinen tussen: Nijmegen en Venray, Barneveld en Ede Wageningen, Zwolle en Marienberg, Arnhem en Tiel, Hengelo en Oldenzaal, Zutphen en Winterswijk, en Doetinchem en Winterswijk. Ook is station Almere Centrum nog geheel afgesloten.

Snelwegen
De meeste schade aan de snelwegen is vannacht door Rijkswaterstaat gerepareerd. Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld. Alleen de N302 tussen Lelystad en Enkhuizen en tussen Kampen en Hoorn-Noord is nog afgesloten.