A1GP: Verstappen rijdt niet in Zandvoort

Icoon SportJos Verstappen zal wegens contractuele problemen niet rijden voor Team Nederland tijdens de A1 Grand Prix-races op Zandvoort. Voor de races op Zandvoort zijn al tienduizenden kaarten verkocht, mede door de eerder aangekondigde deelname van Verstappen.

Volgens Huub Rothengatter, de manager van Verstappen, is er geen harde garantie van de organisatie van de raceklasse over het salaris en het prijzengeld. Verstappen reed ook vorig jaar in de A1 Grand Prix en zegt lang te moeten hebben gewacht op zijn salaris. Hij is teleurgesteld dat daar nu geen goede afspraken over gemaakt kunnen worden.

"Ik heb echt maandenlang moeten wachten op mijn centen. Terwijl ik er alles voor doe om de A1 goed te promoten," licht de Nederlander toe. "Ga maar na, óók de laatste tijd. Ik was op de Masters in Zandvoort, in Assen, in Rotterdam. Allemaal promotie voor de A1, terwijl er nooit op tijd betaald werd. Pas vanmiddag zijn de laatste financiële zaken geregeld die nog met vorig seizoen te maken hadden! Het enige dat we geregeld wilden zien is dat we een garantie kregen voor de tijdige uitbetaling van mijn salaris. En dat wilden ze niet geven."

Verstappen hoopte nog op een tijdige oplossing, maar moet toch zijn fans op Zandvoort gaan teleurstellen. "Ik weet ook dat er veel fans naar Zandvoort komen om mij te zien. Ik besef dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ze de ware reden achter mijn besluit nu kennen," aldus Verstappen. Jeroen Bleekemolen zal nu de honneurs waarnemen.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!