Langste vrouw krijgt eindelijk damesschoenen

Icoon OpmerkelijkDe langste vrouw ter wereld, de Chinese Yao Defen, krijgt eindelijk een paar elegante damesschoenen, maatje 57. Een schoenmaker uit het Duitse Vreden die zich heeft gespecialiseerd in grote maten gaat naar China om de reuzin, die 2,36 meter lang is, persoonlijk een paar schoenen aan te meten.

Voorheen moest de reuzin haar voeten altijd in zwarte krappe herenschoenen persen. "Ik weet dat ze van donkerrood houdt en heb ze daarom rood gemaakt", aldus schoenmaker Georg Wessels. Omdat de 34-jarige Defen wegens haar omvang zelf niet kan reizen, zoekt de Duitser haar op.

De Chinese reuzin behoort tot de tien langste mensen ter wereld. Als 13-jarige was ze al 1,85 meter lang en werd ze door haar straatarme ouders verkocht aan een circus. Wessels weet dat veel lange mensen worden uitgelachen en daardoor heel eenzaam zijn. Bovendien kunnen ze door hun enorme omvang amper bewegen.

Ook de langste man ter wereld, de Rus Aleksander Sizonenko, behoort tot de klantenkring van Wessels. De grootste schoen die hij ooit heeft gemaakt was voor de inmiddels overleden Amerikaan Matthew MacGrory. Die had maat 69.