'Treinen glijden uit over poep in Leeuwarden'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Op het spoor op station Leeuwarden ligt te veel poep. Dat zegt de Vakbond Voor Machinisten en Conducteurs (VVMC). Hierdoor kan het gebeuren dat treinen "uitglijden" over een drol en pas tegen een stootblok op weinig subtiele wijze tot stilstand komen, zoals de afgelopen maand al vier keer gebeurd is. De VVMC heeft een klacht ingediend bij ProRail.

Wim Eilert, vakbondsbestuurder bij de VVMC, pleit voor het beter schoonmaken van het spoor. "Er zijn meer stations waar het niet zo netjes is, maar Leeuwarden springt er echt tussenuit. Dit soort viezigheid op het spoor geeft een behoorlijk raar gezicht voor de nette reiziger." Gelukkig zijn de snelheden van de treinen op de stations erg laag, zodat serieuze incidenten vooralsnog uitgebleven zijn. Wel komen beschadigingen aan bijvoorbeeld koppelingen voor.

Naast beter schoonmaken, pleit de VVMC ook voor het afsluiten van de toiletten, wanneer de treinen langere tijd stilstaan op het station. In Groningen gebeurt dit al een tijdje, en met succes.

Met dank aan YubYub en woessie voor de submit.