'Danny Blind na dit seizoen ontslagen'

Icoon VoetbalDe directie van Ajax zal Danny Blind na dit seizoen ontslaan als hoofdtrainer van Ajax. Dat blijkt uit uitspraken van Blind, gisteren. De directie heeft officieel nog niets laten weten, maar volgens Blind zijn de signalen meer dan duidelijk. Hij ergert zich dan ook behoorlijk aan het feit dat de directie nog steeds geen duidelijkheid gegeven heeft. Die had het nieuws eigenlijk stil willen houden tot na de bekerfinale tegen PSV, op 7 mei.

Waarschijnlijk zal het gevolg van Blinds ontslag zijn dat de hele staf van Ajax ontslagen wordt, omdat Blind zelf de hele staf samengesteld heeft. Daarmee staan Gerard van der Lem, Ruud Krol en Fred Grim dus ook op straat. Voor Blind is het ontslag extra zuur, omdat hij al meer dan twintig jaar aan Ajax verbonden is. Het is overigens bepaald geen unicum bij Ajax dat de hoofdtrainer zijn contract niet uitdient. Blinds vier voorgangers, Olsen, Wouters, Adriaanse en Koeman, zijn ook allemaal voortijdig ontslagen.

De club wil nu een drastische koerswijziging. Belangrijke kandidaten als hoofdtrainer zijn Frank Rijkaard en Henk ten Cate. Zij zouden onder andere bij Cruijff favoriet zijn. Cruijff is adviseur van de directie van Ajax.


Danny Blind in gelukkiger tijden bij Ajax


Voor meer sportnieuws, zie FOK!sport.

Met dank aan dsap en Its_Muppet voor de submit.