Claudia Melchers klaagt AD aan

Doedeldiedotje had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia MelchersHet Algemeen Dagblad heeft volgens de onlangs ontvoerde miljonairsdochter Claudia Melchers haar privacy geschonden. Samen met haar partner Bert Verheij klaagt ze de krant dan ook aan. Gisteravond zei advocaat Aldo Verbruggen in het televisieprogramma NOVA dat er aangifte is gedaan.

Het Algemeen Dagblad heeft de laatste tijd veel gemeld over de ontvoeringszaak. Opvallend daarbij was dat ze veel inside-informatie hadden rond het politie-onderzoek. Zo wist de krant als eerste te melden waar Melchers vast heeft gezeten. Volgens de advocaat brengt de gang van zaken een "ongestoorde procesgang in gevaar".

"Stukken die voor mij niet toegankelijk zijn, komen via de pers wel bij mij terecht. Dat is bizar. Als alle beperkingen zijn opgelegd, dient dat een groot belang. Het grote bezwaar van dit lek is dat het een ongestoorde procesgang in gevaar brengt. Het is in het belang van Claudia dat er een goed onderzoek wordt gedaan en deze publicaties ondermijnen dat. Claudia is verbaasd dat het OM niet eerder heeft ingegrepen", zo zei de advocaat. De krant had de geheime stukken uit het onderzoeksdossier voor zich moeten houden, zo zei hij. "Diegene die dergelijke goederen aanneemt en onder zich houdt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit."

Claudia Melchers overweegt een schadeclaim in te dienen tegen het AD.

Bungalow
In deze bungalow werd Melchers vastgehouden