Ryanair: 'GSM opladen onder werktijd is stroomdiefstal'

De personeelsleden van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair moeten hun mobieltjes in de toekomst thuis opladen. De vliegmaatschappij wil niet langer dat dit onder werktijd gebeurt. Volgens Ryanair is het opladen van de gsm onder werktijd namelijk stroomdiefstal.

Met deze nieuwe maatregel bespaart Ryanair jaarlijks 41,90 euro aan elektriciteit, wat omgerekend neerkomt op anderhalve eurocent per werknemer. De prijsvechter behaalde afgelopen jaar een winst van 226 miljoen euro.

Bij de werknemers en vakbonden is de maatregel, die onderdeel is van een reeks bezuinigingen, in het verkeerde keelgat geschoten. De 2600 werknemers die het bedrijf telt moeten ook hun eigen uniformen, maaltijden en cursussen betalen. Tevens wordt het gebruik van internet op het hoofdkantoor sterk ontmoedigd. De directie is bang dat het personeel nu zijn gal op verschillende websites zal gaan spuwen.

De interesse onder de Ieren om bij Ryanair te komen werken is momenteel nul. De vliegmaatschappij haalt haar personeel daarom nu tijdelijk uit Polen en de Baltische staten.

-
Met dank aan Roel_Jewel en thomas26 voor het melden via de nieuws-submit!