Bomexplosie in zuiden van Turkije

Icoon Buitenlands nieuwsIn Dortyol in het zuiden van Turkije zijn door een bomexplosie bij een bank zeven mensen lichtgewond geraakt. Dat maakte vandaag het Turkse persbureau Anatolia bekend. De explosie zou mogelijk een terroristische aanslag zijn, aldus de provinciale politiechef. Daarmee doelde hij waarschijnlijk op Koerdische rebellen.

Onder de gewonden bevinden zich onder andere voorbijgangers en twee personen die op een terras van een café tegenover de bank zaten. De gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Door de kracht van de explosie werden alle ramen uit de gebouwen rondom de bank geblazen. De politie doet verder nog geen uitspraken over de oorzaak van de explosie.

Afgelopen maandag vond er al een explosie plaats in de haven van de toeristenstad Antalya, waardoor een kind overleed en een ander kind gewond raakte. Koerdische rebellen, die eerder deze maand al twee bomaanslagen in twee hotels hadden geclaimd, waarbij ook Nederlanders gewond raakten, roepen toeristen op om weg te blijven uit Turkije.