Biertjes smaken beer beregoed

Icoon opmerkelijk nieuwsIn het Washington State Park troffen boswachters tijdens hun ronde een haast bewusteloze beer aan. Al snel bleek wat de oorzaak was; drank.

Het dier lag temidden van zo’n 36 lege bierblikjes. Deze had hij uit een koelbox van recreërende kampeerders gepikt, met zijn tanden en klauwen opengemaakt en leeggedronken. Opvallend was dat de beer zich vooral te goed had gedaan aan blikjes van het merk Reinier-bier; van een ander merk met de naam Busch-bier nuttigde hij er slechts ééntje.

De boswachters wilden hem terug het bos in jagen, maar daar voelde het dier weinig voor. Hij klom in een boom om daar vervolgens een vier-uur-durende roes uit te slapen. Daarna verliet de beer de kampeerplek. Maar niet voor lang. De volgende morgen kwam hij terug. Mogelijk op zoek naar meer biertjes.

Inmiddels is de beer overgebracht naar een andere locatie. Om hem te vangen is gebruik gemaakt van verschillende traditionele berenlokkertjes, waaronder honing en donuts, maar in dit speciale geval zijn ook twee blikjes bier ingezet.