Twijfel over "opgesloten" zusjes

Er is twijfel ontstaan over het verhaal van de twee Turkse meisjes die beweren jarenlang opgesloten en mishandeld te zijn door hun ouders. Zo zeggen buurtbewoners in de Haagse wijk Transvaal de meisjes de afgelopen tijd meerdere malen buiten te hebben gezien en zouden de twee gewoon naar school gaan en een baantje hebben.

De zusjes gooiden vanuit het raam briefjes op straat met kreten om hulp. Buurtbewoners die deze briefjes vonden waarschuwden vervolgens de politie. Toen de meisjes door de politie 'bevrijd' werden bleken ze gewond. Ze zijn eerst naar het ziekenhuis en daarna naar een schuiladres gebracht.

De advocaat van de aangehouden vader zegt dat deze de beschuldigingen ontkent. "Er waren wel beperkingen in de vrijheid van de twee, maar ze gingen naar school en werk. Ik heb niet de indruk dat het een ernstige zaak is", aldus de advocaat. Justitie wil niet reageren op deze uitspraak.

Volgens de advocaat kwam het gezin om 1 uur 's nachts terug van vakantie en gooiden de twee om 8 uur 's ochtends de briefjes op straat. De werkelijke reden zou een schreeuw om aandacht zijn, omdat de meisjes bang zijn uitgehuwelijkt te worden.

De ouders zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris, ze worden nog zeker tien dagen vastgehouden. Ook de 21-jarige broer van de meisjes werd gisteren aangehouden, hij is vandaag door justitie gehoord.