F-side distantieert zich van molestaties

De harde kern van de Ajax-supporters, de F-side, heeft in een persbericht afstand genomen van de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord. Volgens de F-side heeft zij als code ''dat spelers met rust gelaten worden, rond de wedstrijden en als privé-persoon. Helaas wordt deze code blijkbaar niet meer door andere groeperingen nageleefd.''

De F-side stelt dat Feyenoord-spelers ten onterechte de dupe zijn geworden van de haat die al jaren leeft onder een deel van de aanhang van beide clubs. Volgens de persverklaring zal waar mogelijk de betrokken personen het standpunt van de F-side duidelijk gemaakt worden.

Nasleep molestaties
Op verzoek van Ajax gaat het competitieduel tussen de B1-elftallen van Feyenoord en Ajax (13, 14 en 15-jarigen), dat vandaag in Rotterdam had moeten plaatsvinden, niet door. Zelfs een vriendschappelijke wedstrijd tussen de D1-pupillen van beide clubs is van het programma afgehaald.

Ajax gaat verder bodyguards inhuren om de voetballers van de Ajax 1-selectie te beschermen. De Amsterdamse club heeft daartoe besloten, ''omdat supporters tegenwoordig niet alleen elkaar maar ook spelers bedreigen en aanvallen''. Volgens financieel directeur Jeroen Slop houdt de verantwoordelijkheid van Ajax voor de spelers niet op bij de poort van het stadion. Ook Feyenoord overweegt lijfwachten in te zetten ter bescherming van zijn spelers.

-
Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager