Olifant sloopt onderkomen in Noorder Dierenpark

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europa's grootste Aziatische olifant, Radza, heeft zijn onderkomen in het Noorder Dierenpark in Emmen gesloopt. Het 7.200 kilo zware dier heeft een schofthoogte van 3,15 meter. Volgens een dierenverzorger is dit hoger dan verwacht: "Ons was vermeld dat hij zo'n 5700 kilo zou zijn." Het park zal het onderkomen moeten aanpassen.

De olifant kwam vorige week vanuit een dierentuin in Riga naar Emmen. Hij is naar Nederland gekomen om hier voor nageslacht te zorgen. Doordat hij zo groot is, kan het dier met zijn slagtanden overal bij.

Ook kan hij zonder moeite de beveiligingshekken omhoog duwen. "De hekken staan voor de veiligheid van de verzorgers. Als de olifanten aan de ene kant zijn, kunnen de verzorgers aan de andere kant van de hekken aan het werk. Als Radza ze omhoog tilt, komen de verzorgers tussen de olifanten terecht. En dat kan niet", aldus de dierenverzorger.

Inmiddels heeft Radza ook al de camera's in de hokken ontdekt. Zonder moeite sloopt hij deze uit de muur. Een verbouwing is dus noodzakelijk, aldus de verzorger.