Dode na ongeluk met achtbaan in Disneyland

lt_baseline, Koen, CryptapiX, Mitv, Corne van willigen, rvb, stime, Venture, Ace en Cybart hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongeluk met een achtbaan in Disneyland CaliforniŽ is ťťn dode gevallen. Er raakten in totaal tien mensen gewond. Acht daarvan, vier mannen en vier vrouwen, moesten naar een ziekenhuis worden afgevoerd. Een lokaal tv-station meldt dat de gewonden tussen de negen en 47 jaar oud zijn.

Het ongeluk gebeurde met de 'Big Thunder Mountain'. De achtbaan werd in 1979 gebouwd en stelt een op hol gelagen treintje in het Wilde Westen voor. Eťn van de locomotiefjes raakte los en ontspoorde. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Autoriteiten in Anaheim gaan er niet vanuit dat er sabotage in het spel is, maar sluiten het ook nog niet helemaal uit. Op het moment van het ongeval werd de achtbaan bestuurd door een computer.

Disneyland in Anaheim is ťťn van de populairste toeristenattracties in CaliforniŽ. In 2002 bezochten in totaal 12,7 miljoen mensen het park.