Kritiek op Fok!zine uit Marokkaanse hoek

In de nieuwste Vara gids wordt een artikel gewijd aan een Marokkaanse site op internet, Maghreb.nl. De oprichter van die site komt aan het woord in de rubriek Buis en Muis. Onder de kop Het virtuele huis van Marokko zegt Abdel el Amraoui dat discussiëren op het forum van zijn site aan strenge regels gebonden is:

"Voor ons is artikel één heel belangrijk. Er moet niet gescholden worden, je moet iemand in z'n waarde laten. Je hebt bijvoorbeeld de website Fok.nl en als ik zie wat daar allemaal wordt toegestaan. Zodra het over allochtonen en islamieten gaat, wordt alles gigantisch over een kam geschoren. Bij dat soort sites wordt er geen actie ondernomen. Allochtonen worden geassocieerd met criminaliteit, als het slechter gaat met de economie, krijgen allochtonen daar de schuld van et cetera, et cetera."

Abdel el Amraoui beweert verder dat er in Nederland inmiddels veel Marokkaanse sites zijn, maar dat Maghreb.nl samen met Maroc.nl en het islamitisch georiënteerde Maghrebonline.nl de grootste zijn.

In het artikel wordt overigens met geen woord gesproken over het niveau van het forum van concurrent Maroc.nl, wat onlangs in een artikel in HP de Tijd werd genoemd als voorbeeld van extreme moslim praat door Nederlandse moslims.