Barbie for president

Niet in het echt natuurlijk, want Barbie bestaat niet...

The White House Project, een groep die pleit voor vrouwelijke kandidaten voor het presidentschap, heeft in samenwerking met fabrikant Mattel besloten een President-Barbie-pop uit te brengen

President is alweer het 75e beroep dat Barbie in haar lange (ruim 40 jaar al) loopbaan uitoefent, na eerst onder andere dokter, voetbalster en astronaut geweest te zijn. De pop zal vanaf 1 mei in de winkels liggen en te koop zijn in drie rassen: zwart, latino en blank. De groep heeft Mattel ook al voorgesteld het roze Barbiehuis Wit te kleuren.

Marie Wilson, president van het White House Project, verklaarde Barbie-for-President als een natuurlijke stap in haar loopbaan te zien: "Girls nationwide own an average of eight Barbies. Since Barbie is such a large part of girls' lives, we want to be there with a message that encourages them to be tomorrow's leaders," zo verklaarde ze.

Bij elke Barbie wordt een kopieetje van het programma van de groep geleverd. Hierin wordt vooral gemikt op jonge vrouwen (18-24), en wordt geprobeerd hen geinteresseerd te krijgen in de politiek.

De groep zal verder de resultaten van een enquete vrijgeven, waarin de meest kansrijke vrouwelijke kandidaten voor het vice-presidentschap zijn onderzocht. De enige vrouw die in de race was voor het presidentschap, Elisabeth Dole, stapte er al weer vroeg uit, om haar steun aan George Bush jr. te geven.



Submitter:  Bron: <a href=http://www.reuters.com/news target=_new>Reuters</a>