Coffeeshops Wallen mogen dicht

De gemeente Amsterdam hoeft de verkoop van softdrugs op de Wallen niet te gedogen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door coffeeshophouders.

>> lees verder

AIVD mikpunt van spot tijdens eigen twittersessie

Het AIVD-twitterspreekuur werd woensdag een bonte verzameling grappig bedoelde en spottende opmerkingen aan het adres van de geheime dienst. Het onderwerp met de hashtag #halloAIVD was al snel trending, maar voor serieuze vragen was weinig ruimte.

>> lees verder

Coalitie twijfelt aan duurder treinkaartje

De VVD ziet vooralsnog niets in een duurder treinkaartje. "Een klap in het gezicht van de treinreiziger die al in overvolle treinen zit." Ook de PvdA lijkt niet overtuigd. "Als het autogebruik dan toeneemt vraag ik me af of het wel een goed idee is."

>> lees verder

'Koningsontbijt is slecht voor kinderen'

Het Koningsontbijt, het ontbijt dat vrijdagochtend op veel basisscholen wordt geserveerd voorafgaand aan de Koningsspelen, geeft kinderen het slechte voorbeeld. Dat zegt Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum.

>> lees verder

Effect zuinige auto's op CO2-uitstoot valt tegen

De gunstige belasting voor zuinige auto's heeft tot 2% minder CO2-uitstoot geleid. Dat had 4 tot 5% moeten zijn, maar auto's blijken in de praktijk minder zuinig dan op papier. Bovendien zijn er vanwege de lagere belastingen meer verkocht.

>> lees verder

Grote steden groeien steeds sneller

De steden met meer dan 100.000 inwoners hebben weer een groter deel van de bevolkingsgroei voor hun rekening genomen. In de dertig grootste gemeenten kwamen er vorig jaar 47.000 mensen bij, in de rest van Nederland slechts 3000.

>> lees verder

Draadloos internetten in de trein blijft gratis

Reizigers kunnen ook de komende jaren gebruikmaken van gratis wifi in de intercity's van de NS. Dat staat in de plannen van landelijke spoorvervoerder die woensdag werden gepresenteerd.

>> lees verder

Einde aan verwarring maximumsnelheid snelwegen

Automobilisten krijgen via de hectometerbordjes meer duidelijkheid over de geldende maximumsnelheid op de snelwegen. Elk bordje op de hele kilometer krijgt een snelheidsaanduiding, schrijft minister Schultz aan de Tweede Kamer.

>> lees verder

Kwart leden motorbende is veelpleger

Ongeveer een kwart van de mensen waarvan de politie weet dat zij lid zijn van omstreden motorclubs, staat eveneens bekend als een veelpleger. Bovendien heeft ongeveer 80 procent van de leden een strafblad.

>> lees verder

Suriname: einde aan rechten 'Suri-Nederlanders'

Suriname wil een einde maken aan een speciaal verdrag dat Nederlanders met Surinaamse roots bijzondere rechten geeft. Het land wil daarover met Nederland onderhandelen. Het verdrag werd bij het onafhankelijk worden van de ex-kolonie gesloten.

>> lees verder

films op tv

tijdzendertitelimdbfok
14:00 TV5 Touchez pas au grisbi (1954) 7.9 »
15:30 NED3 Die wilden Hühner und das Leben (2009) 5.3 »
18:30 TV5 Chambre noire (2012) 5.7 »
20:30 RTL8 Honey (2003) 5.2 »
20:30 RTL5 The Wedding Date (2005) 6 »
20:30 RTL7 Iron Man (2008) 7.9 7.3 »
22:10 RTL5 My Boss's Daughter (2003) 4.6 »
23:00 RTL7 Iron Man 2 (2010) 7.1 7.2 »
00:45 BBC1 The Private Lives of Pippa Lee (2009) 6.5 »
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
poll
252 reacties / 7449 stemmen

Koop je wel eens wat op een Chinese site als DealExtreme.com?


Wij zijn benieuwd of jij wel eens wat koopt bij een Chinese online winkel als DealExtreme.com. Snuffel je daar elke dag rond, of kijk je er niet naar om? Onder alle reacties op deze poll verloten we tien DX.com-giftcards! Let op, een stem is geen reactie. Neem ook een kijkje in ons forumtopic!


Video's
column

Friethoes - Green marble


door: (Asics)

Ik kan er niks aan doen, maar als je Friethoes zegt, dan moet ik denken aan een grote vierkante kartonnen hoes. Zo een waar ze vroeger LP´s in bewaarden. Niet echt handig om friet uit te eten dus. Dat wordt gegarandeerd een knoeiboel. Vette frieten en satésaus op de vloer. Bovendien is de hoes naderhand niet meer geschikt om de LP erin op te bergen. De vette plekken alsmede restjes mayonaise zouden ervoor zorgen dat de binnenhoes aan de LP gaat plakken. Als je de LP al uit de binnenhoes zou krijgen, dan zou hij al draaiend zoveel stof verzamelen dat het pick-upnaaldje zijn oriëntatie tussen de groeven verliest. Rare naam. Friethoes.» naar de columnspagina    » lees verder

het weer
bron: Weeronline.nl
vandaag
20°
 
morgen
21°
 

» uitgebreid weerbericht