Nederland opnieuw niet naar rampplek

Het Nederlandse team van onderzoekers kan voor de vierde dag op rij niet afreizen naar de crashsite in het oosten van Oekraïne. Dat melden verslaggevers ter plekke. In het gebied stortte dertien dagen geleden vlucht MH17 neer.

>> lees verder

Ebola bedreiging voor Groot-Brittannië

De gevreesde ziekte ebola die rondwaart in West-Afrika is een potentiële bedreiging voor Groot-Brittannië. Dat zegt chef wetenschap van de Britse regering Sir Mark Walport woensdag in de krant The Daily Telegraph.

>> lees verder

Kiesraad pleit voor stemfieverbod

Het maken van zogenoemde stemfies moet verboden worden. Dat zei voorzitter van de Kiesraad Henk Kummeling woensdagochtend op Radio 1. Hij raadt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) aan om het strafbaar te maken.

>> lees verder

HEMA wil af van betaalde pauzes personeel

HEMA heeft aan het personeel voorgesteld om niet langer door te betalen in korte pauzes. Die maatregel moet de winkelketen helpen bij het financieel herstel.

>> lees verder

Proef met taxi-app Uber in Amsterdam

Mensen in Amsterdam kunnen vanaf woensdag met taxi-app Uber ook meerijden met particuliere autobezitters. De ritten zijn ongeveer de helft goedkoper dan de prijs van een gewone taxi. Dat heeft het technologiebedrijf bekendgemaakt.

>> lees verder

Hoofdbestrijder ebola aan ziekte overleden

De 39-jarige viroloog Sheik Umar Khan, die de aanpak van ebola in Sierra Leone leidde, is zelf aan het virus overleden. Dat heeft het hoofd van de gezondheidsdiensten in het West-Afrikaanse land dinsdag meegedeeld.

>> lees verder

Noren overwegen afschaffen cash

De Noorse betaalorganisatie Finans Norge wil dat contant geld over zes jaar uit het betalingsverkeer is verdwenen. Gezien nog maar 5% van de betalingen contant gaan moet dat haalbaar zijn, meent de vereniging.

>> lees verder

Robotje gaat liftend door Canada

Canadese onderzoekers is het gelukt om een versie van A Hitchhikers Guide To The Other Side Of Canada te programmeren in een robot. HitchBOT gaat proberen om vanaf Halifax 6000 kilometer naar Victoria te liften.

>> lees verder

Opstelten: reiziger moet vliegroute zelf checken

Passagiers die willen weten over welke gebieden ze vliegen, moeten daarvoor zelf informatie inwinnen bij de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen. Dat heeft minister Opstelten dinsdag in de Tweede Kamer gezegd.

>> lees verder

Timmermans: Oekraïne niet de bad guy

Oekraïne is er niet alleen verantwoordelijk voor dat de Nederlandse onderzoekers de rampplek van vlucht MH17 niet kunnen bereiken. Dat zei minister Timmermans dinsdag tijdens het debat over de repatriëringmissie.

>> lees verder

Auschwitz Comité ziet 1933 in Gaza-betogingen

Het Nederlands Auschwitz Comité is 'zeer verontrust' over de antisemitische demonstraties die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. "Wij zien een glijdende schaal. Zoals het nu gaat, is het in 1933 ook begonnen."

>> lees verder

CU: bied christenen Irak asiel

Nederland moet onderdak bieden aan christenen die door het jihadleger ISIS uit Irak zijn verdreven. Daartoe roept de ChristenUnie op. Kamerlid Voordewind wil dat Nederland het voorbeeld van Frankrijk volgt.

>> lees verder

Verslaggever Danny Ghosen van Powned naar EO

Danny Ghosen verruilt Powned voor de EO. De reporter gaat in oktober aan de slag als gastverslaggever van het programma 3Onderzoekt. "Ik ben ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan bij de EO."

>> lees verder

Tien miljoen euro schade door wolkbreuken

De extreme regenval die maandag over een groot deel van Nederland trok, heeft voor zeker tien miljoen euro aan schade veroorzaakt. Dat zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

>> lees verder

Lowlands maakt laatste namen bekend

Lowlands heeft dinsdag de laatste namen bekendgemaakt. Het gaat om negentien muziekacts, waaronder Dekmantel Soundsystem, Larry Gus en Cinnaman & Job Jobse, die met name het nachtprogramma versterken.

>> lees verder

Kalveren geruimd na verboden middel in veevoer

De eerste runderen van een kalverhouderij in Barneveld zijn dinsdagochtend geruimd. In het veevoer was het verboden antibioticum furazolidon aangetroffen. Bij drie andere bedrijven wordt het vee ook vernietigd.

>> lees verder

Erdogan geeft prijs terug aan Joods Congres

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan geeft een prijs terug die hij in 2004 had gekregen van het Amerikaanse Joodse Congres. Die wilde de onderscheiding terug vanwege Erdogans commentaar op het conflict in Gaza.

>> lees verder

VS: Moscou test nucleaire reketten

Volgens de Amerikaanse regering heeft Rusland een raket getest die nucleaire lading kan vervoeren. Moskou heeft daarmee een belangrijk antiraketverdrag uit 1987 geschonden, aldus Washington.

>> lees verder

Rode Kruis opent giro 7244 voor slachtoffers Gaza

Het Rode Kruis opent een gironummer voor de slachtoffers van het geweld in Gaza. De hulporganisatie heeft geld nodig voor onder meer medicijnen en vraagt Nederlanders om een bijdrage te doneren op giro 7244.

>> lees verder

films op tv

tijdzendertitelimdbfok
13:00 Nickelodeon Monster High: Ghouls Rule! (2012) 5.3 »
16:25 FOX Monster House (2006) 6.7 »
20:30 NET5 Perfume: The Story of a Murderer (2006) 7.5 »
20:30 RTL7 Category 8 - Armageddon (2013) 4.3 »
20:30 RTL8 Baby for Sale (2004) 5.8 »
20:30 RTL5 The Wedding Planner (2001) 5.1 »
22:35 RTL5 Making Mr. Right (2008) 5.2 »
00:10 RTL7 Friday the 13th (2009) 5.6 »
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
poll
28 reacties / 3509 stemmen

Wanneer heb jij voor het laatst aan iemand een echte brief met pen en papier geschreven?Video's
prijsvragen
column

Handdoekje leggen


door: (Asics)

Tegen de tijd dat jij dit stukje leest, lig ik al lang en breed op het strand. Ik ben namelijk met zomervakantie en heb een aantal stukkies vooruit geschreven. Helaas was er geen plek meer bij het zwembad. Nou ja, geen plek meer, er waren ligbedjes genoeg. Maar ieder ligbedje was gereserveerd door er een handdoek op te leggen. Prima, so be it. Ik ben met vakantie. Dan ga je jezelf toch zeker niet druk lopen maken om vanalles? Wil ik per se een keer naar het zwembad, dan gooi ik toch om zeven uur 'sochtends ook even een handdoekje op een ligbedje. Relax man. No worries. Het is vakantie. De zon schijnt, biertje. Chill.» naar de columnspagina    » lees verder

het weer
bron: Weeronline.nl
vandaag 15°
23°
 
morgen 12°
24°
 

» uitgebreid weerbericht