BOOS TVOH deel 2: Liegt John de mol of is hij zelf voorgelogen?

Binnen Talpa wist men in 2019 al over meer dan één melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland. Dat hebben anonieme bronnen aan de redactie van het online programma BOOS verteld. Talpa-baas John de Mol zei in januari dat hij slechts van één melding wist.

In een tweede deel over de misstanden bij TVOH laat Tim Hofman een audiotape horen van iemand bij Talpa die verantwoordelijk was voor de afhandeling van de meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Deze persoon vertelt dat er melding is gedaan van vier gevallen bij de eindredacteur Linde de Jong en toenmalig Zakelijk directeur Talpa Rick Brug. De Jong en Brug zouden met die informatie naar John de Mol zijn gestapt, John de Mol beweerde echter maar over één melding te zijn geinformeerd.

Paul Römer (Talpa-directeur) zegt bij Spraakmakers dat John de Mol niet heeft gelogen tijdens het eerste BOOS-interview.

Mocht je n.a.v. de berichtgeving rondom The Voice met iemand willen praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Neem dan gratis, vrijblijvend en anoniem contact op met:

* Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, 24/7 bereikbaar, of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)
* Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)