Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de gekkigheid van Kirsten Verdel.

Kirsten Verdel. Gisteravond bij Pauw en Witteman. Dat het een schande is, dat door de schuld van De Nederlandsche Bank het imperium van Dirk Scheringa, DSB, failliet is gegaan. Ze spreekt Scheringa nog regelmatig, en het gaat niet zo goed met hem. Een van zijn drie kapitale villa’s heeft hij al moeten verkopen, dus dat is erg. En Scheringa vindt het verschrikkelijk dat 7.000 spaarders het schip in zijn gegaan.
 
Is die rare kijk van Kirsten Verdel op de geschiedenis van Dirks oplichtersbank verwant aan een milde vorm van het Stockholm-syndroom? Je zou het haast denken. Kirsten is geruime tijd intensief met de oppermachtige Scheringa opgetrokken:
Maar kan Kirsten Verdel mij even zeggen, wat haar grote idool Dirk Scheringa eigenlijk vindt van die vele tienduizenden mensen die met oplichterij in de vorm van leugenachtige koppelverkoop een poot is uitgedraaid? Mensen die hun huis kwijtraakten, en de rest van hun leven in de schulden zitten omdat ze zich door het “verdienmodel”van DSM hebben laten voorliegen?