IJsstokjesboot vaart uit!

Het Jeugdjournaal, Hart van Nederland en de Telegraaf en vele anderen zoals de Frontpage van FOK! waren gister in jubelstemming. Groot nieuws! De IJsstokjesboot vertrekt met aan boord honderden knuffels naar London en vervolgens naar Key West. Ja Viking Wim, Key West! Niet eerst naar London, dan weer terug en vervolgens voorbereiden op een tocht naar het grote verre Key West. 

Iedereen was verrast door het geweldige idee en de heldendaad die Robert mcDonald voor ogen had. Als een ware Viking de zee bevaren en landen veroveren met knuffels. Wat een held!
Na een lange inwerkperiode van zeer professionele crewleden is het dan zo ver. Gister is de IJsstokjesboot vertrokken vanuit Urk.
 
Ik neem alles terug wat ik de afgelopen jaren heb gezegd over de IJsstokjesboot en Robert mcDonald. Het is hem dan uiteindelijk toch gelukt. Mijn oprechte excuses voor de zoveelste keer. De weblog van FOK! zat er nu toch echt volledig naast. 

Maar liefst een kleine mijl uit de kust van Urk, dan zit je dus nog op het IJsselmeer, schrok de bemanning van The Thor zich het lazarus. Golven, hier op het water? Wind, op een meer? Laten we snel weer terug gaan!

 
En zo is het gegaan, de boot is rechtsomkeert gegaan en ligt nu weer in de veilige haven van Urk. Lekker kabbelend water, daar is het wel uit te houden. Totaal verrast door de wind, golven en ik vermoed ook wel een beetje het water, houden ze het voorlopig voor gezien. 
De normaal zo camerageile Robert mcDonald laat het woord voeren door een dame van de crew “Crewlid Johanna Smid verwacht niet dat ze de komende week nog zullen uitvaren naar Engeland.”
 
 
Hey, dat is gek, op Nu.nl weet Robert mcDonald nog te melden dat het met een dag of vier wel weer mogelijk is. 
Ach, wat kan het schelen, details. Zolang het IJsselmeer maar leeggepompt wordt en er windschermen worden geplaatst dan is er best wel een kans dat Robert mcDonald de overtocht gaat wagen. 
 
Voor de mensen die er nog in geloofden is dit een zware tegenvaller. Dat zal ook gelden voor de weblogbezoeker Viking Wim die gister nog zo vriendelijk was om telefonisch een interview te geven aan Omroep Flevoland . Maar zijn uitnodiging aan de weblog van FOK! is ie mogelijk vergeten.
Je hebt gelijk Wim, geen aandacht aan geven, dat zijn doemdenkers en vinden alles kut. 
Oh, die lange inwerkperiode waar wij eerder in deze blog over schreven, dat was een week. Dat we even weten dat de mensen niet onvoorbereid de gevaren van het IJsselmeer zijn gaan opzoeken, nee, daar is een lange inwerkperiode aan vooraf gegaan. 
 
 
Verder willen wij er nu wel een keer van af, die IJsstokjesboot moet gewoon terug naar Ola en Robert mcDonald heeft teveel aan de lijmpot van Bison gesnoven en is rijp voor het gesticht. Wegwezen nu!