Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 16 december is prinses Máxima aanwezig bij de uitreiking van de vrijwilligersprijzen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk in Utrecht.
Op 17 december treedt John Legend op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aanleiding is zijn nieuwe album One Again dat op 21 oktober is uitgekomen.
Op 23 december wordt de twaalfde editie van het Nationaal COC Songfestival georganiseerd in de stadsschouwburg van Delft. Dit songfestival is een liedjeswedstrijd voor homoverenigingen.

Politiek
Op 19 december debatteert de Tweede Kamercommissies voor Defensie, Buitenlandse Zaken en Justitie in een algemeen overleg met ministers Kamp (Defensie) en Hirsch Ballin (Justitie) over de mogelijke mishandeling van Irakese gedetineerden.
Op 19 december publiceert de Rekenkamer haar Werkprogramma voor 2007.
Van 20 december t/m 15 januari is de Tweede Kamer op Kerstreces.

Sport
Van 15 t/m 17 december wordt in Drachten de NK korte baan georganiseerd. De Nederlandse zwemtop is afwezig. Voor hen is ter voorbereiding op het WK in Adelaide rond half december een trainingskamp gepland.
Op 17 december worden bij de Tennis Masters 2006 de finales gespeeld. Raemon Sluiter verdedigt zijn titel bij de heren. Michaëlla Krajicek is de favoriet bij de dames.
Op 23 en 24 december wordt het NK allround gereden in Heerenveen.