Brandbrief

Het verbaasd me soms hoe er hier op de stukjes van Mannee gereageerd wordt. De enige reden die ik hoor is dat Verdonk zo fantastisch is, omdat ze die buitenlanders eruit gooit.
Dit is mijn ogen racisme, niets meer en niets minder.

Wat denken jullie nou, dat als die "buitenlanders" eruit geschopt worden, dat jullie er beter van worden? Dat de regering spontaan gaat stoppen om te bezuinigen?

Dit is goedkoop stemmen winnen van VVD, populistisch denken en hopen dat ze de stemmen krijgen van voormalige Fortuynisten.

Dus wat doet dit kabinet, zoveel mogelijk angst creëren, ons er vaak aan herinneren dat terrorisme kan toeslaan (kijk maar naar dat belachelijke foldertje wat er door de brievenbus geduwd wordt) en maar braaf luisteren wat broeder Bush vindt dat er gedaan moet worden.

En intussen zijn wij zo bang geworden, dat we niet willen zien en horen wat dit kabinet aan het afbreken is en allemaal op Amerikaanse manier.

Privacy wordt op alle manieren geschonden onder de mom van terreurbestrijding, de ziektekosten omhoog en de uitkeringen omlaag, en dit onder de mom van vergrijzing.

Is na de hetze op de buitenlander, de oudere aan de beurt om het land uitgezet te worden, of om misschien de oplossing nog makkelijker te maken, gewoon stoppen van behandeling in zieken en/of verpleeghuizen, of misschien wel aanmoedigen jezelf van het leven te beroven, per slot van rekening help je op deze manier wel mee de maatschappij in stand te houden, je gunt je kind toch het beste.

Dit kabinet heeft het maar over normen en waarden, maar het zijn de normen en waarden die zij aanhangen en dus niet dezelfde zijn die ik belijd.

Ik weet in ieder geval, waarom ik dit kabinet niet steun, ik hoop ook echt dat diegene die zo hard reageren als Verdonk aangevallen wordt, weten waarom ze dit kabinet steunen en niet klakkeloos het beleid steunen, omdat zij van Verdonk krijgen te horen, wat zij zo graag willen horen.

Het gaat niet goed met Nederland, maar daar kun je geen een bevolkingsgroep de schuld van geven.
Het is een goedkope, demagogische manier om mensen tegen elkaar op te zetten en intussen gewoon doen waar je zin in hebt.

Gelukkig leven we in een democratie, nog steeds, en ik ga dan ook gebruik maken van mijn stemrecht.