RuneScape: vijftien jaar aan content

3. Old School RuneScape

 

Een van de aparte uitslagen van een poll drie jaar geleden was de wens om de oude versie van RuneScape weer online te zetten. Jagex is op zoek gegaan naar een stabiele versie en heeft die gevonden. Een versie uit 2007 werd weer opgetuigd en Old School RuneScape was wedergeboren. Het is nu drie jaar online en Jagex heeft er speciale plannen mee. Tenminste, als de community daar mee instemt. Elke wijziging wordt door middel van een poll gecheckt met de spelers. Er moet namelijk een ruime meerderheid, 75% om precies te zijn, het eens zijn met een toevoeging of verbetering.

De weg die Old School RuneScape inslaat is die van eSports. Er komen PvP-wedstrijden en seizoenen met nieuwe regels en nieuwe game-modi. Elk seizoen eindigt in een toernooi met de beste spelers uit die periode. Zij gaan strijden om tienduizend dollar. Het eerste eindtoernooi is al gepland in het Paasweekend.

Old School RuneScape

Er zullen nu ook in de oude variant enorme raids komen, die leuk zijn voor de spelers, maar ook voor de Twitch-kijkers. Het gebied van Old School wordt ook uitgebreid. Er komt zo ongeveer een kwart bij de al bestaande wereld. Dit wordt in delen toegevoegd. Het eerste deel is al in januari toegevoegd. Het continent Zeah is aan de andere kant van de virtuele zee toegevoegd en daar kunnen we vooral de grote stad ‘Great Kourend’ al verkennen, maar er komt dus nog veel meer gebied bij op dat continent.