Old School RuneScape wordt uitgebreider

Ontwikkelaar en uitgever Jagex laat weten dat de MMORPG Old School RuneScape vanaf vandaag een extra gebied erbij heeft gekregen. Dit jaar viert Runescape een jubileum van 15 jaar en de 'old school'-variant krijgt dit jaar dan ook extra aandacht.

De eerste regio van Zeah is nu beschikbaar. Het gehele gebied zal in drie fases worden uitgerold in de komende twaalf maanden. In Zeah is er de metropool Great Kourend. Als speler kies je een van de vijf facties die strijden om de macht over de stad. Door samenwerkingen aan te gaan krijg je reputatie. Meer reputatie betekent dat je toegang krijgt tot meer content. Naast meer items zoals wapens en schilden te verdienen vecht je tegen lokale bendes en verdedig je de stad tegen indringers. Er is een nieuwe minigame waarin je de boer gaat uithangen, maar je kunt ook de inwoners bestelen en de geheimen rondom een necromancer-boek ontrafelen.

Om maar aan te geven hoe groot deze update is: op de kaart hieronder zie je de hele wereld tot nu toe. Zeah is linksboven erbij gekomen.

Wereldkaart Old School Runescape (Foto: Jagex)