FOK! Weekjournaal

8. Zaterdag 3 oktober

50.990 keer. Zo vaak werd de spreeuw geteld op vogeldag. Duizenden tellers trokken er vanmorgen in alle vroegte op uit om de trekvogels te tellen. Er waren verspreid door heel het land zo'n 150 telposten. Benieuwd naar welke vogels op de tweede en derde plaats eindigden? Lees dan snel verder!

FOK!kers konden hun vragen stellen aan rolstoelbasketbalster Mariska Beijer, een van de beste speelsters ter wereld. De vragen kwamen nog sneller binnenrollen dan de Nederlandse rolstoelbasketbalploeg, met als gevolg dat je de uitgebreide antwoorden van Beijer hier kunt lezen.

Michael Maybrick is Jack the Ripper. Tot die conclusie komt schrijver Bruce Robinson in zijn nieuwe boek 'They all love Jack'. Hij heeft de zaak vijftien jaar lang bestudeerd. Volgens hem heeft Jack the Ripper niet vijf, maar acht moorden gepleegd en genoot hij zelfs bescherming onder zijn broeders bij de Londense politie. 

De Nederlandse volleybalsters hebben de finale van het EK in eigen land verloren. In Rotterdam bleek Rusland veel te sterk. Niet getreurd, want de olympische tickets worden volgend jaar pas verdeeld en dus is er nog niks verloren.

Vandaag werd Wonderland als onafhankeljke vrijstaat tussen Nederland en Duitsland uitgeroepen. Wonderland komt voort uit Eurostaete, dat werd gesticht door de famiile Beukeveld. Het is een stuk niemandsland dat naast Coevorden ligt. Het is zo'n vijfhonderd meter lang en zes meter breed.