FOK! Weekjournaal

4. Dinsdag 29 september

Als het aan de Saoediërs ligt, worden de 'holebi-rechten' uit de doelstellingen van de Verenigde Naties geschrapt. Volgens het land druisen de rechten voor homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders namelijk in tegen de islamitische wetten. "Wanneer het in de tekst over seks gaat, bedoelen wij dat tussen man en vrouw. Een gezin bestaat voor ons uit een getrouwd koppel. Man en vrouw", aldus Adel al-Jubeir, de minister van Buitenlandse Zaken in Saoedie-Arabië. 

De Britse BBC heeft gewerkt aan een documentaire over de Ku Klux Klan. De uitspraken die een paar van de geïnterviewden deden, zorgden bij de interviewers voor opgetrokken wenkbrauwen. Volgens een man was Auschwitz namelijk geen concentratiekamp, maar een vakantiekamp, met voorzieningen als een zwembad, bioscoop en bibliotheek en zouden de gasten er koffie en tabak gekregen hebben. 

De senaat weigert akkoord te gaan met een complete sluiting van het Binnenhof, ten behoeve van een renovatie van 487 miljoen euro. De kamervoorzitter vind het niet kunnen dat 'heel het parlementaire gebeuren' zo'n zes jaar lang zijn heil elders zal moeten zoeken als het Binnenhof gesloten wordt.  

Deze sierlijke zwemmertjes zwemmen al eeuwen lang in de oceaan, ze hebben zelfs de dinosauriërs overleefd. De soms giftige kwallen kunnen je een behoorlijk branderig gevoel geven als je ermee in aanraking komt.