[Fotoreportage] Top 2000 in concert

In 1999 initieerde Radio 2 ter gelegenheid van de millenniumwisseling de Top 2000 aller tijden. Vanaf Tweede Kerstdag werd er 144 uur non-stop de beste muziek aller tijden uitgezonden en welke muziek dit zou zijn was te bepalen aan de luisteraars.

Het moest een eenmalig evenement worden, maar het sloeg zo enorm aan dat het niet alleen elk jaar opnieuw georganiseerd werd, elke radiozender kwam met zijn eigen eindejaarslijst. Toch is de Top 2000 nog altijd uniek. Het is de enige lijst die uitgezonden wordt tussen kerst en nieuwjaar en ook de enige lijst die 24 uur per dag wordt uitgezonden. Dit jaar zal de tiende editie plaatsvinden, een goede reden voor een wat uitgebreider feestje. Zo zal op 1 januari de Top 2000 in Concert worden uitgezonden op tv, speciaal voor de gelegenheid opgenomen in de Heineken Music Hall met 4000 toeschouwers.

FOK! was hier uiteraard bij en nam alvast een voorproefje op 2009 met muzikale kunsten van onder andere Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot en Gabriella Cilmi.

 

 

Submitter:  Bron: FOK!