Een FOK!king goed 2008!

2007 is voorbij, 2008 is zojuist begonnen en ook dit jaar staan er weer dik 250 enthousiaste vrijwilligers klaar om het de users zoveel mogelijk naar de zin te maken. Laten we daar eens bij stil staan. Ruim 250 mensen die dag in dag uit zonder enig persoonlijk belang hun vrije tijd opofferen voor de users die hen zo vaak virtueel naar het leven staan. De mensen die het nieuws posten en daar voornamelijk geklaag voor terugzien. De reviewers die in elke review uren, soms dagen, tijd en moeite steken. Columnisten die zich een slag in de rondte schrijven om de user even wat ontspanning te geven na het lezen van de ellende van alledag en daar slechts negatief commentaar op hoeven te verwachten. De moderators die hun best doen het voor iedereen leuk te houden in de reacties en iedereen zoveel mogelijk de ruimte wil geven zijn of haar mening te verkondigen zonder dat daarbij de sfeer te ernstig in het geding komt of men dingen gaat roepen die wettelijk verboden of maatschappelijk ongewenst zijn. De developers die in hun spaarzame vrije tijd proberen zo goed mogelijk werk af te leveren, maar slechts te horen krijgen dat het allemaal te lang duurt. De mensen van PR en IT-beheer die tientallen uren per week (en soms per dag) in hun vrije tijd bezig zijn hun taak zo goed mogelijk uit te voeren, maar slechts horen dat ze incompetent zijn. Meer dan 250 mensen die dagelijks stank voor dank krijgen en die zelden of nooit op een bedankje hoeven te rekenen. Ook niet van mij.

En dat laatste wil ik hier ter plekke rechtzetten. Ware het niet voor de huidige 250 vrijwilliger en de vele honderden die ze zijn voorgegaan, was FOK! allang ten onder gegaan. Bij deze wil ik dan ook vooral alle mensen die op wat voor manier dan ook positief bijdragen of ooit bijgedragen hebben aan FOK! een enorme veer in de reet steken, want ondanks de vele klachten zijn we er nog steeds, groeien we nog steeds en doen we dat al ruim acht jaar. Jullie roeleren!

Verder een dikke bedankt aan True. Zonder hun genereuze sponsoring van 19 inch racks, serverruimte en traffic hadden we het loodje allang gelegd. Verder wil ik iedereen bij Tweakers.net bedanken. We liggen soms een beetje met elkaar in de clinch, hebben compleet andere opvattingen over regels en beleid en onze users kunnen elkaars bloed vaak wel zuipen, maar zonder Tweakers was FOK! er niet geweest (en zonder FOK! had tweakers wellicht minder snel gegroeid, wie zal het zeggen?).

Ook een enorme dankjewel richting Webads, die nog steeds onze voornaamste bron van inkomsten vormt en dat, minus een korte onderbreking, al sinds 1999.
Verder een enorme dankjewel richting alle contacten die de reviews en prijsvragen mogelijk hebben gemaakt.

En om af te sluiten de grootste dankjewel voor jullie; de users. Het geklaag is dan niet altijd leuk om te horen; het geeft wel aan dat jullie meeleven met FOK! en je betrokken voelt bij FOK! en dat is het grootste compliment dat we ons eigenlijk kunnen wensen (hoewel het wel iets minder mag hoor, daar niet van )

FOK! wenst hoe dan ook iedereen een FOK!king goed 2008!