Japin en Uphoff kiezen 'Liefdesverhaal 2004'

Sinds 1 februari van dit jaar organiseert FOK! in samenwerking met het literaire NCRV-radioprogramma NachtLicht een verhalenwedstrijd. De NRCV maakte vandaag bekend wie er zitting zullen nemen in de jury. Dat zijn niemand minder dan schrijvers Arthur Japin en Manon Uphoff.

Arthur Japin won onlangs de prestigieuze Libris Literatuurprijs 2004 met zijn liefdesroman 'Een schitterend gebrek'. Hij debuteerde in 1996 met 'Magonische verhalen' en brak door met 'De zwarte met het witte hart'.

Manon Uphoff wordt in de Nederlandse literatuur beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordiger van de korte roman, de novelle. Ze debuteerde in 1995 met haar verhalenbundel 'Begeerte', die genomineerd werd voor de AKO-literatuurprijs. Haar novelle 'De vanger' werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2002.

Via de speciale weektopics in het FOK!forum Literatureluurs kun je nog tot half juli meedoen aan de verhalenwedstrijd. Je bent van harte uitgenodigd om een kort verhaal (maximaal 350 woorden) te schrijven, geïnspireerd door het thema 'Liefde'.

Het staat je vrij om te kiezen voor fictie, non-fictie, een essay of een column, als het maar over liefde gaat. Iedere week heeft een eigen subthema, dat als inspiratie kan dienen. Je bent niet verplicht het subthema te volgen. Gedichten en andere poëzievormen zijn uitgesloten van deelname.

Iedere vrijdag wordt het beste verhaal van die week geselecteerd door de redactie van NachtLicht en voorgelezen in de uitzending op de radio. De uitzending van NachtLicht is op zondagnacht op Radio 1 en 747AM te horen. Via de site van Nachtlicht zijn de uitzendingen ook terug te luisteren. In de uitzending van 30 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt van Het LiefdesVerhaal 2004!

-
Doe ook mee: FOK!/NachtLicht topic week 24: Bindingsangst
Submitter:  Bron: FOK! / NCRV