Pipo X7, Windows 8.1 Mini PC voor minder dan ¤100

Games

 

Dan games: ik heb niet enorm hoge verwachtingen op het gebied van games bij de X7. Logisch gezien de processor die in het kastje zit.

Natuurlijk heb ik wel een aantal games geprobeerd; hiervoor heb ik Steam geïnstalleerd.

Portal 1 was een van de games die ik geïnstalleerd heb, deze game werkte op de native resolutie van mijn monitor (1650x1050) best aardig. Ik had niet verwacht dat het gamen op deze resolutie nog zo aardig zou gaan.

Ook Modern Warware 2 die ik ook al eens op een tablet met vergelijkbare processor heb gespeeld speelde redelijk. Natuurlijk ook met lage instellingen maar het werkt wel.

Carmageddon Reïncarnation kreeg ik helaas niet werkend op de X7, waar dit probleem zat kon ik niet ontdekken. Ik denk dat de Pipo gewoon moeite had met het draaien van de game.

Ook simpele browsergames werken naar behoren en hier heb ik weinig problemen mee ondervonden.

Naast deze games heb ik ook de interne streammodus van Steam geprobeerd; hiermee speel je het spel op een pc en wordt deze gestreamd naar je andere apparaat. Helaas werkte dit niet, het geluid kwam door maar het beeld bleef zwart. Mocht ik dit werkend krijgen dan zal deze review geüpdatet worden. Met zo'n setup kan de Pipo X7 wellicht dienen als gamecenter voor aan je tv.