CD: Kylie Minogue - Ultimate Kylie

De muzikale carriŔre van Kylie wordt op de voet gevolgd met de komst van Ultimate Kylie. Om meer over Kylie te weten te komen, luister je gewoon deze verzamel-dubbelaar!

CD 1

De eerste CD is eigenlijk een verzameling van Kylies beste nummers 'van vroeger'. Helemaal terug in 1988 verscheen Kylies eerste album, dat heel verrassend 'Kylie' werd gedoopt. Van dat album zal iedereen 'I Should Be So Lucky' wel kennen en zelfs de jonge generatie kent de monsterhit 'The Loco-motion' wel (toch?). Ook zijn de nummers 'Je Ne Sais Pas Pourquoi' en 'Got To Be Certain' onder het stof vandaan gehaald. Een typisch jaren-80 geluid, maar eigenlijk zijn alleen de genoemde grote hits leuk om te horen, vanwege het nostalgische gevoel.

Een jaar later volgde een tweede album, 'Enjoy Yourself'. Een heel bekend nummer van dat album dat je zult terugvinden op Ultimate Kylie is 'Hand On Your Heart', maar 'Especially For You' is misschien nog wel bekender. Wederom bekruipt het nostalgische gevoel je, wat de niet bijster geweldige cover van 'Tears On My Pillow' goedmaakt, evenals de wat minder opvallende nummers 'Wouldn't Change A Thing' en 'Never Too Late', die niet veel anders klinken dan het gemiddelde nummer op Kylies eerste album.

In 1990 verscheen 'Rhythm Of Love'. Door critici over het algemeen beschouwd als een beter album dan de eerdere twee, hoewel het album minder hits opleverde. Een iets moderner geluid dan de eerste twee albums is duidelijk te horen in de nummers dit van dit album zijn gehaald, namelijk 'Better The Devil You Know', 'Step Back In Time', 'Shocked' en 'What Do I Have To Do', toch de betere nummers van het derde studio-album van Kylie.

In 1991 verscheen 'Let's Get To It', het vierde album van Kylie Minogue. Van dit album staat 'Give Me Just A Little More Time' op de verzamelaar. Een redelijk bekend nummer, hoewel het in Nederland nooit echt geweldig populair werd. Met reden, want hoewel je de tijd waarin het nummer uitkwam weer goed kunt horen - zoals bij vrijwel alle Kylie-nummers - is het ontzettend poppy zoals dat zo mooi heet.

De cover 'Celebration' tenslotte, waarmee de CD afsluit, is nooit op een studio-album verschenen. Maar goed ook, want zo best is de cover niet.


CD 2

Een sprong in de tijd brengt ons in het heden, de CD opent met Kylies huidige single 'I Believe In You'. Nog steeds poppy, nog steeds bijzonder succesvol.

Weer een gelijknamig album, dit keer met achternaam, verscheen in 1994 in de vorm van 'Kylie Minogue'. Van dat album vind je twee tracks op de tweede CD van Ultimate Kylie terug, namelijk 'Confide In Me' en 'Put Yourself In My Place', allebei verschrikkelijke nummers. Deze periode mag ook Kylies minst populaire periode worden genoemd. Die periode was in '97 nog niet voorbij, toen Kylies album 'Impossible Princess' uitkwam. 'Did It Again' van deze CD is niet bijster geweldig en ook 'Breathe' haalt het niveau van albums die eerder kwamen - en later zouden komen - absoluut niet.

In 2000 was Kylies comeback, met de komst van haar album dat toepasselijk 'Light Years' werd genoemd. Natuurlijk is de hit 'Spinning Around' daarvan aanwezig, net als 'On A Night Like This' en 'Please Stay'. Die laatste is niet bijzonder, de andere twee nummers zijn wel bekend en vallen niet voor niets op.

In 2002 verscheen het album 'Fever'. Ook dit album scoorde weer hits, zoals natuurlijk 'Can't Get You Out Of My Head', 'Love At First Sight' en 'In Your Eyes' (dat het in een populaire dance-mix ook in de clubs bijzonder goed deed). Wat 'Come Into My World' dan weer op deze ultieme verzamelaar doet is onduidelijk, wat een vre-se-lijk nummer!

Vorig jaar was het jaar van het bijzonder succesvolle album 'Body Language'. Bijvoorbeeld met nummers als 'Slow', 'Red Blooded Woman' en 'Chocolate'. Alweer is dit laatste nummer, waarvan de 'Radio Edit' is opgenomen op Ultimate Kylie, niet iets waar je trots op hoeft te zijn. Andere nummers die je nog terugvindt op het album zijn bijvoorbeeld 'Kids', dat Kylie met Robbie Williams zong in 2000. In 1995 nam Kylie met Nick Cave en The Bad Seeds 'Where The Wild Roses Grow' op. Een typisch voorbeeld van hoe je sommige fouten helaas niet kunt terugdraaien. 'Giving You Up' tenslotte staat niet op een studio-album.