Man gaat per helikopter naar Miljonair Fair

Icoon Opmerkelijk De parkeerplaats van de Miljonair Fair in het Belgische Kortrijk staat vol met grote, dure auto's. Een 36-jarige aannemer uit Leuven besloot de beurs echter met een alternatief vervoermiddel te bezoeken. Hij parkeerde zijn helikopter, zonder toestemming, naast de wagens en liep vervolgens rustig de beursvloer op. Dit werd hem echter niet door iedereen in dank afgenomen.

"Ik dacht eerst dat het een geintje was", aldus organisator Yves Gijrath toen de politie hem benaderde met de vraag of ze de helikopter weg moesten laten halen. "Maar toen opeens de eigenaar van de helikopter werd omgeroepen, ben ik maar even buiten gaan kijken."

Toen de eigenaar van de helikopter werd aangesproken op zijn parkeergedrag, gaf hij aan nog even nodig te hebben. Ook de hoge boete interesseerde de man niets. "De politie overwoog nog even de helikopter aan de ketting te leggen, maar daar zag men later toch maar van af." Zodoende bleef het voertuig nog enige tijd staan op loopafstand van de rode loper. Gijrath: "We hebben al heel wat meegemaakt op de verschillende Miljonair Fairs, maar dit slaat alles."

De Miljonair Fair in Kortrijk werd in totaal door ruim tienduizend mensen bezocht, waaronder 2500 BV-ers (Bekende Vlamingen).