20-jarige Amsterdammer aangehouden wegens aanranding, verkrachting en afpersing

De politie heeft een 20-jarige man uit Amsterdam gearresteerd in verband met zeven afzonderlijke onderzoeken naar aanranding, verkrachting en afpersing van meisjes en jonge vrouwen. De verdachte zou tussen juli 2021 en april 2024 op een vergelijkbare manier te werk zijn gegaan bij het benaderen en (seksueel) misbruiken van zijn slachtoffers.

In alle gevallen werden de slachtoffers benaderd door een voor hen onbekende jongeman in de openbare ruimte. Hij stelde voor om af te spreken, waarbij de slachtoffers instemden. Op de door hem gekozen ontmoetingsplek dwong hij hen vervolgens om tegen hun wil seksuele handelingen te verrichten of te ondergaan. Daarnaast moesten sommige slachtoffers onder druk geld aan hem geven of overmaken.

Gezien de specifieke werkwijze van de verdachte houdt de recherche er rekening mee dat de verdachte zich richtte op kwetsbare meisjes en jonge vrouwen. De politie roept eventuele andere slachtoffers die zich nog niet hebben durven melden op om dit alsnog te doen.

De verdachte werd op maandag 22 juli aangehouden en op donderdag 25 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot hem vast te houden. Op maandag 5 augustus heeft de raadkamer bevolen dat de verdachte nog eens 30 dagen in voorarrest blijft.