Geen mtx in PS5-exclusive Stellar Blade

De stijlvolle actiegame Stellar Blade, die op 26 april exclusief verschijnt voor PlayStation 5, zal geen microtransacties bevatten. Dat maakte ontwikkelaar Shift Up bekend. Ook zijn er nieuwe post-release outfits gepland en komt er na release nog een NG+ modus.

Volgens studio-topman Kim Hyeong-tae zijn mtx 'geen onderdeel van het gamedesign'. Wel is het mogelijk dat er in de toekomst nog (betaalde) DLC/uitbreidingen verschijnen. "De release van downloadbare content is nog niet vastgesteld, maar gratis updates zoals nieuwe kostuums worden momenteel voorbereid", aldus Hyeong-tae. "We willen duidelijk maken dat Stellar Blade geen extra uitgaven nodig heeft en dat je met de aankoop van de game gewoon een volwaardig product in handen hebt". Dat mag natuurlijk ook wel voor een computerspel waar je in de digitale store van Sony €80 voor neer mag leggen. 

Stellar Blade is een actie/hack-n-slash met Soulslike-elementen, waarbij vooral parry-timings en counter-aanvallen belangrijk zijn. Het speelt zich af in een alternatieve, dystopische wereld waarin de mensheid is verdreven van de aarde. De game kreeg recent een demo en veel mensen waren erg te spreken over het woest-aantrekkelijke hoofdpersonage, Eve. De demo is nog steeds speelbaar via de PS5 store.