Grimmig boerenprotest in Brussel, 2 agenten gewond

Boze boeren hebben gisteren in Brussel, nabij de 'Europese wijk', gedemonstreerd tegen het Europese landbouwbeleid en de natuurherstelwet. Volgens de politie waren er ongeveer 250 tractoren naar de Belgische hoofdstad gekomen. Aan het einde van de middag vertrokken ze weer. De overlast op de snelwegen rond de hoofdstad was beperkt.

De boeren voerden actie bij de Wetstraat en op het Luxemburgplein. Vooral bij de Wetstraat werd de sfeer af en toe grimmig. Boeren staken verschillende kleine brandjes aan, waaronder bij het metrostation Schuman, met stro en autobanden en gooiden met mest, eieren en kleine explosieven naar de pers en ordediensten. Twee politieagenten raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, ook een brandweerman liep lichte verwondingen op.

De politie heeft meerdere keren waterkanonnen en traangas ingezet om de brandjes te blussen en om de demonstranten op een veilige afstand te houden. Een persoon is gearresteerd voor het gooien van molotovcocktails naar de politie.