Sargeant in AustraliŽ niet meer in actie, Albon neemt zijn auto over

Alexander Albon parkeerde zijn auto hard in de muur tijdens de eerste vrije training. De auto is als verloren beschouwd en kan niet meer op tijd gerepareerd worden voor het restant van dit Formule 1-weekend. Williams heeft uiteindelijk de zware beslissing genomen om Albon de auto te geven waar normaal gesproken de Amerikaan Logan Sargeant mee racet. Dit betekent dus dat Sargeant in Australië niet meer in actie komt.

Het chassis van de auto van de Thai raakte zo zwaar beschadigd dat er een nieuw chassis nodig is. Echter, beschikt het team van Williams in Melbourne niet over een nieuw chassis en was een reparatie van de auto de enige keuze. Tijd om de auto op te lappen is er echter niet dus moest er een beslissing genomen worden; of Albon laten rijden in de auto van Sargeant, of het weekend af maken met de Amerikaan.

Het team boog zich over deze kwestie en besloot uiteindelijk Sargeant op te offeren voor Albon. Het was voor het teambaas van Williams, James Vowles, een lastige keuze geweest: “In de hedendaagse Formule 1 zou het niet moeten kunnen dat een team niet tijdig een extra chassis beschikbaar heeft. Dat is het gevolg van een achterstand die we in de winter hebben opgelopen. Logan zou niet moeten hoeven boeten voor een vergissing die hij niet heeft gemaakt, maar we hebben nu gekeken naar welke coureur in potentie de meeste punten zou kunnen scoren voor ons.”

Sargeant was niet bepaald blij met deze beslissing: “Dit is het moeilijkste moment uit mijn loopbaan. Het is allesbehalve gemakkelijk. Maar goed, ik ben hier voor het team en zal, waar ik kan, bijdragen aan de prestaties dit weekend.” Albon is het team dankbaar en ook hoe zijn teamgenoot reageerde op de beslissing: “Ik heb het ook niet zo gewild, maar ik moet nu zorgen dat ik punten ga scoren.”