Uitslag PSV - FC Twente

PSV heeft zondagavond op het allerlaatste moment gewonnen van FC Twente. De Eindhovenaren stevenden af op een doelpuntloos gelijkspel tegen nummer drie FC Twente, maar diep in de blessuretijd maakte invaller Ricardo Pepi alsnog de winnende treffer.

FC Twente bood in de eerste helft prima tegenstand en hield het goed compact tegen PSV. Toch kreeg de ploeg van Peter Bosz een aantal kansen via Luuk de Jong en Guus Til. Ook Sergino Dest was gevaarlijk vlak voor rust, maar kreeg zijn kans er niet in en beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was FC Twente dreigender dan voor rust, kreeg ook een aantal mogelijkheden en leek ook op voorsprong te komen via Myron Boadu, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af doordat de spits een overtreding maakte op de PSV-doelman. In Eindhoven leek het 0-0 te blijven dankzij uitstekend keeperswerk van de beide doelmannen. Lars Unnerstall redde geweldig op een kopbal en vlak voor tijd kreeg Mitchell van Bergen een geweldige kans op de 0-1, maar hij stuitte op PSV-doelman Walter Benitez.

Toch ging PSV er met de winst vandoor. Max Burns ging in de fout op een lange bal en leek de kans te geven aan De Jong, die ging er nogal slordig mee om. De aanval liep door en uiteindelijk maakte Ricardo Pepi de enige goal van de wedstrijd in de extra tijd.