Uitslag Sparta - Ajax

Ajax heeft opnieuw niet weten te winnen in de eredivisie. In het uitduel tegen Sparta werd het 2-2 na een laat doelpunt van Steven Bergwijn.

Ajax keek bij rust tegen een achterstand aan. Arno Verschueren zorgde in de 28ste minuut voor de openingstreffer. De aanvallende middenvelder kapte zich goed vrij, waarna hij in de verre hoek raak schoot. Buiten een kopbal van Brian Brobbey kon Ajax daar weinig tegenoverstellen. Direct na rust maakte Verscheuren zijn tweede van de middag uit een voorzet van Pelle Clement.

Ajax leek op weg naar een nederlaag, maar mocht hoop houden na een rake kopbal van invaller Chuba Akpom. De Engelse spits kopte raak uit een voorzet van zijn landgenoot Jordan Henderson. De Amsterdammers gingen op zoek naar de gelijkmaker en vlak voor tijd zou die ook vallen. Uit een lage voorzet van Akpom maakte een andere invaller Steven Bergwijn de 2-2.

Ajax eindigde de wedstrijd met tien man nadat Ahmetcan Kaplan een doorgebroken speler vasthield en direct mocht vertrekken.