Ferrari verwelkomt in Imola grote upgrades voor de SF-24

De Italiaanse renstal van Ferrari verwacht tijdens het Formule 1-weekend in Imola hun nieuwe 'extreme' upgrades te verwelkomen. Deze upgrades moeten ervoor zorgen dat het team de kampioenen uit Milton Keynes (Red Bull Racing) in het vizier te houden.

Tijdens de eerste twee kwalificaties van het seizoen wisten de bolides van Charles Leclerc en Carlos Sainz in de buurt van Max Verstappen en Sergio Perez te blijven, maar moesten het tijdens de races afleggen.

Volgens Frédéric Vasseur, teambaas van Ferrari, heeft de SF-24 al grote stappen gemaakt, toch blijkt Red Bull nog een brug te ver. Een spoedige upgrade moeten de beide Ferrari's weer een stuk naar voren te brengen.

In april kunnen de tifosi al een kleine upgrade verwachten, zo zegt Vasseur. Het grote wachten is toch echt tot de thuisrace van Ferrari in Imola, dan worden de bolides voorzien van een vernieuwde vloer en andere luchtinlaten.

Natuurlijk zitten de andere teams niet stil. Eerder deze maand heeft Red Bull al bekendgemaakt dat ze werken aan een grote upgrade. Net als bij Ferrari zal de planning op het circuit van Imola zijn.