Voetbalcrimineel Promes gearresteerd in Dubai

Mogelijk goed nieuws voor liefhebbers van het arresteren van criminelen: voetballer Quincy Promes lijkt een fors probleem te hebben. De veroordeelde drugscrimineel en nevensteker zou vastzitten in Dubai.

Promes was met zijn Russische ploeg Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai, waarvandaan de ploeg weer terug zou vliegen naar Rusland. Een ieder kwam netjes door de grenscontrole, behalve de voormalig Ajacied, hoewel niet duidelijk is of dat door zijn dubbele veroordeling in Nederland komt of dat hij zich dit keer op een andere manier misdragen heeft.

Er is een klein beetje hoop, want Nederland heeft tegenwoordig een (beperkt) uitleveringsverdrag met Dubai. Collegacrimineel Ridouan Taghi werd er bijvoorbeeld ook opgepakt en zit nu netjes in Nederland. De internationaal gesignaleerd staande Promes was eerder dit jaar overigens al eens in Dubai om zijn verjaardag te vieren.

Erevoorzitter van de Russische voetbalbond, Vasili Bogdanov, vond het maar dom dat Spartak de crimineel mee naar Dubai nam, omdat algemeen bekend is dat hij in Nederland is veroordeeld. Svetlana Zhurova, voormalig topschaatsster en tegenwoordig parlementslid, was niet zo onder de indruk van het mogelijk verlies van Promes voor de Russen: "Er komen wel weer andere goede voetballers."