Ajax worstelt zich langs BodÝ/Glimt en plaatst zich voor achtste finales Conference League

Ajax heeft op wonderbaarlijke wijze de achtste finales van de Conference League bereikt. De Amsterdammers wonnen na verlengingen van Bodø/Glimt met 1-2 dankzij een doelpunt van Kenneth Taylor.

Ajax speelde een uitermate zwakke wedstrijd tegen Bodø/Glimt. De Noorse ploeg kreeg goede kansen, maar in de openingsfase bracht Diant Ramaj steeds redding. De Amsterdammers konden geen vuist maken tegen de Noren, maar na balverlies bij Bodø/Glimt op hun eigen veld profiteerde Ajax en schoot Steven Berghuis op overtuigende wijze raak.

Na de 0-1 bleef Bodø/Glimt veruit de sterkste ploeg en kort na rust kwam Ajax ook nog eens met tien man te staan na een rode kaart van Josip Sutalo. In die minuten daarna was het wachten op het doelpunt van Bodø/Glimt. De Noorse ploeg raakte onder meer twee keer de lat en kreeg ook voldoende andere kansen. Even leek het erop dat Ajax met negen man verder moest na een handsbal van Borna Sosa op de eigen doellijn, maar gelukkig was even daarvoor een overtreding gemaakt op Ajax-doelman Ramaj.

Daarna kwam ook Bodø/Glimt met tien man te staan na twee keer geel voor Albert Grønbaek. Dat zorgde even ervoor dat de storm ging liggen, maar Patrick Berg zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Voor Ajax was het overleven en hopen op verlengingen. In die verlengingen kreeg de thuisploeg ook de beste kansen, onder meer via Nino Zugelj, alleen miste hij voor open doel. Andere kant was het wel raak voor Ajax. Een mislukte voorzet van Kenneth Taylor ging er vlak voor tijd in en daarmee plaatste Ajax zich voor de achtste finales van de Conference League.