Helldivers 2 gecapped op 450.000 spelers om servers stabiel te houden

Helldivers 2 kan momenteel door maximaal 450.000 spelers tegelijkertijd gespeeld worden. Arrowhead kiest voor deze noodoplossing om de servers stabiel te houden.

Arrowhead studios nieuwe game Helldivers 2 kampt door het ongekende succes momenteel met nogal wat serverproblemen. Er was door de ontwikkelaar gerekend op ongeveer 80.000 spelers maar, het nieuw uitgebrachte spel trekt een dusdanig groot aantal spelers dat de ontwikkelaar zelfs de global objectives heeft moeten aanpassen. Helldivers 2 is na een week al ruim 1 miljoen keer over de virtuele toonbank gegaan. Een ruwe schatting is dat het spel nu al zo een 3 miljoen keer verkocht is. 

In Helldivers 2 bestuur je als speler een zogeheten Helldiver. Dit zijn elite (maar vervangbare) soldaten die vanuit de ruimte naar de meest actieve oorlogssituaties worden geschoten. Het spel is duidelijk geïnspireerd door de jaren 90 cultfilm Starship Troopers en de daarbij behorende propaganda. Je kunt tot 4 spelers in een groep samen spelen. Je neemt het als echte Helldiver op tegen de Terminids en de smerige socialistische Automatons. De Terminids zijn een ras van insectoide wezens. Zij worden gezien als een plaag in het heelal en dienen uitgeroeid te worden in de naam van de vrijheid en democratie. De Automatons zijn smerige socialistische robotische verraders die in naam van familiewaarden en kapitalisme dienen te worden uitgeroeid. Je kunt als Helldiver verschillende 'strategems' gebruiken om bijvoorbeeld een bombardement uit te laten voeren op de vijand of zware wapens naar de planeet te laten schieten die je vervolgens kunt gebruiken. Alle spelers werken samen om het heelal te bevrijden van het smerige gespuis dat 'Super Earth' bedreigd. 

De ontwikkelaar Arrowhead is zich bewust van de problemen, en is druk bezig om de servercapaciteit uit te breiden. Helldivers 2 krijgt op Steam momenteel gemengde recensies vanwege de serverproblemen. Hierdoor werkt ook het matchmaking systeem nog niet optimaal. Ook hier wordt aan gewerkt.