Vitesse verliest opnieuw

Mogge!  

Een sport-item dit keer. 

Gisteravond is er een nieuwe ronde van de competitite gestart. Alleen is dat veel sites ontgaan, aangezien het blijkbaar niet zo'n belangrijke wedstrijd was. 

We hebben het over FC Zwolle tegen Vitesse. Wat natuurlijk wel degelijk een zeer belangrijke wedstrijd was. Opnieuw liet Vitesse zien dat degradatie toch echt wel realistisch is geworden. 

Edward Sturing doet zijn best. Het is absoluut een man van de club, maar of hij degradatie kan ontlopen is maar zeer de vraag. Je kan er absoluut niet omheen dat er vrijwel geen kwaliteit is. Ik vind dat Edward vaak de boel mooier maakt voor de buitenwereld dan het feitelijk is. Het is niet voor niets dat Vitesse pas 13 doelpunten heeft gemaakt. Er zijn hooguit 1 tot 3 spelers die enigszins een wedstrijd nog wat kleur kunnen geven. 

Op een gegeven moment moet je toch echt een keer woest worden, ook naar de pers toe. Almere City en Go Ahead uit... dat zijn geen redenen om fatsoenlijk te blijven. 

Er zijn veels te veel zwakke schakels. En gezien de afgelopen wedstrijden kan je echt niet altijd even rustig blijven. 

Ik vind ook de omstandigheden geen excuus. Talent is er werkelijk nauwelijks, ondanks 2/3 ervaren krachten. Maar daar win je de wedstrijd niet mee. 

Ik heb persoonlijk het idee dat de spelers donders goed weten dat ze te slecht zijn, en dan maar meteen de boel de boel laten. Manhoef/Propper en Edward zijn de enige die het woord voeren. 

Ook gisteren was Zwolle gewoon overduidelijk beter, en 1-0 was al voldoende. 

Het gebrek aan gezag en autoriteit bij Edward lijkt mij duidelijk iets wat ontbreekt, ondanks de gebrekkige financiele mogelijkheden.