Jumbo gaat strenger toezicht houden wegens toegenomen winkeldiefstal

Jumbo, de op één na grootste supermarktketen van het land, gaat strengere maatregelen nemen om winkeldiefstal tegen te gaan. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 100 miljoen euro als gevolg van mensen die wel kwamen winkelen, maar niet betaalden. Om dit probleem aan te pakken, zal het cameratoezicht in de winkels worden uitgebreid.

Schade veroorzaakt door winkeldiefstal is ook voor Jumbo een groeiend probleem in Nederland. In veel winkels bedraagt het verlies door gestolen producten inmiddels zo’n 1% van de omzet en worden winkelmedewerkers geconfronteerd met onprettige situaties en toegenomen spanningen.

Vanaf januari 2024 test het supermarktbedrijf een reeks nieuwe methoden ter preventie en bestrijding van diefstal. Zo zet Jumbo in op intensiever cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen. Ton van Veen: “Een verlies door diefstal van 1% klinkt misschien niet zo veel, maar in ons geval gaat het dan om een bedrag van meer dan €100 miljoen per jaar. Als we dit bedrag in prijsverlaging zouden kunnen stoppen, dan profiteren al onze klanten hiervan. Dat wordt dan ook onze insteek. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat ik een veiligere omgeving voor medewerkers en klanten in de winkel wil creëren.”