Volgend jaar zeven F1-races gratis te zien via RTL Duitsland

Het Duitse televisienetwerk RTL heeft een deal gesloten met Sky Deutschland om zeven Grands Prix van de Formule 1 gratis uit te zenden op het open net. Deze overeenkomst is een positieve ontwikkeling voor Nederlandse Formule 1-fans die geen toegang hebben tot Viaplay of F1TV, aangezien sommige Nederlandse televisieproviders RTL in hun zenderpakket aanbieden.

De exacte races die RTL zal uitzenden worden later bekendgemaakt. Na het niet verlengen van het contract in 2020 had RTL geen uitzendrechten meer, waardoor Sky sinds 2021 de exclusieve rechten had. In 2024 en 2025 zullen er echter weer races op RTL te zien zijn.

Nico Hülkenberg, een Duitse Formule 1-coureur, en Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, hebben positief gereageerd op de deal. Ze benadrukken het belang van deze stap voor de zichtbaarheid en populariteit van de sport in Duitsland.

Ondertussen lijkt Viaplay in zwaar weer te verkeren, terwijl in Nederland steeds meer mensen overstappen naar F1TV Pro, dat goedkoper is en meer mogelijkheden biedt.

f1 (Foto: Dall-E 3)
Ter illustratie (Foto: Dall-E 3)