Lufthansa eist 740.000 euro van klimaatactivisten 'Last Generation'

Volgens een bericht in de media eist Lufthansa in totaal 740.000 euro van de klimaatbeschermingsgroep 'Last Generation' vanwege hun blokkades op verschillende Duitse luchthavens.

Zoals 'Bild am Sonntag' meldt, komt de eis namens alle dochterondernemingen van Lufthansa (luchtvaartmaatschappij Eurowings). Sommige activisten hebben al betalingsverzoeken gekregen, schrijft de krant.

Activisten van de ‘Last Generation’ vielen respectievelijk in juli en november de start- en landingsbanen van de luchthavens van Hamburg, Düsseldorf en BER binnen. Dit resulteerde in talrijke vertragingen en omleidingen van vluchten.

Minister van Transport Wissing steunt de schadeclaims van Lufthansa. Hij vertelde de krant ook dat hij ernaar zou streven de luchtvaartveiligheidswet zo snel mogelijk aan te scherpen. Hij was het hierover eens met zijn partijgenoot van de FDP, minister van Justitie Buschmann. Blokkades van luchthavens zijn geen triviale misdaden.

Recentelijk maakte de Berlijnse Senaat bekend dat zij de kosten van 115.000 euro zou terugvorderen van de activisten van de groep voor het schoonmaken van de Brandenburger Tor, die zij met verf hadden beklad.